OVER ONS

De pure smaak van vis en vlees, geserveerd zonder veel opsmuk: dat is wat je proeft bij Zeeën van Tijd Food & More. Onze menukaart leest als een ode aan dit oer-Hollandse product dat wij dagelijks vers en in de regio inkopen.  De liefde voor koken zit diep bij kok en gastheer Tom Dusseldorp. Perfectie schuilt in eenvoud, vindt hij. Daarom werkt hij graag met mooie, verse streekproducten die hij liefst zo puur mogelijk serveert, in combinatie met heerlijke, prachtige wijnen

Voor € 37,50 geniet je van ons heerlijke driegangenmenu. Het idee is simpel: per gang heb je de keuze uit meerdere gerechten, vis én vlees. Zo stel je zelf je perfecte genietmenu samen!

Gerechten zijn ook los te bestellen en we hebben dagvangst of seizoensgerechten zoals wild, naast de kaart.

Wees welkom en laat je culinair verrassen bij Zeeën van Tijd Food & More

 


Voor € 37,50 geniet je van ons heerlijke driegangenmenu.
Het idee is simpel: per gang heb je de keuze uit meerdere gerechten, vis én vlees.
Zo stel je zelf je perfecte genietmenu samen!

Voorgerechten

Zeeuwse vis-kreeftensoep, heerlijk romig

Tomatensoep gemaakt van snoeptomaatjes (vegetarisch)

Gegratineerde mosselen met kruidenboter en kaas

Roergebakken pittige gamba’s (piri piri)

Paletje van gerookte vis

18-uurtje, vis of vlees

Stellendamse garnalencocktail (+ € 4,00)

Zeeuwse oesters, naturel of gegratineerd (4 stuks)

Rundercarpaccio (met kaas en truffelmayo)

Hoofdgerechten

Slibtong, in roomboter gebakken

Gegrilde zeebaarsfilet met gambasaus

Zeeuwse visstoofschotel met kreeftensaus

Gewokte gamba’s op oosterse wijze

Gegrilde Schotse zalm met kappertjessaus

Biefstuk van ’t Zeeuws grasrund

Gebakken kalfslever met spek en ui

Runderriblap, zacht gaargesudderd met sjalotjes

 


De hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappeltjes en verse groenten.

 

Extra te bestellen:

  • Bakje ambachtelijke friet met mayo € 3,50
  • Frisse knapperige salade € 3,50

 

Vraag naar onze specials/dagvangst


Nagerechten

Pavlova: meringue met rood fruit, vruchtensaus en room

Romanoff: aardbeien in slagroom met bosaardbeienlikeur

Chocoladefestijn: mousse van Callebaut-chocolade, ijs en slagroom

Warme Belgische kersen met ijs en slagroom

Warme appeltaart met kaneel, met roomijs en slagroom

Wijn

Wijn

Huiswijn Wit:

Gerard Bertrand 6eme Sens Blanc – Zuid Frankrijk

Blend van Chardonnay, Sauvignon en Viognier 

Deze smaakvolle wijn is heerlijk bij de rijkere gerechtenvan de kaart en het plateau Zeeën van Tijd.

Huiswijn Rood:

Gerard Bertrand 6eme Sens Rouge - Zuid Frankrijk

Blend van Shiraz en Cabernet 

Deze heerlijke wijn is rijk, vol en zacht. Bij Tournedos.

Witte wijn:

Verdicchio dei Castelli di Jesi – Marche, Italië

Lichtvoetige frisfruitige wijn, de viswijn van Italie.

Bij Oesters en pure visgerechten

Leopards Leap Chenin Blanc – Zuid Afrika

Fruitige makkelijk drinkbare droge witte wijn

bij gamba’s, kabeljauw, kreeft en tonijn

Corte Giara Pinot Grigio – Veneto, Italië

Aromatisch, mildfruitig en droog.Bij Oosterscheldesalade,

gerookte zalm en gegrilde zeebaars.

Kono Sauvignon Blanc – Nieuw Zeeland

Stuivend met tonen van citrus icm kruisbessen en rijp

Fruit. Bij vele gerechten van de kaart.

Val de Vid Verdejo – Rueda, Spanje

Bij kreeft en tong naturel

Monjardin Chardonnay – Navarra, Spanje

Mooie rijke Chardonnay met wat houtrijping.

Bij garnalen, gamba’s, zeeduivel, tong, griet en kabeljauw

Dr Pauly Fisk Riesling Trocken – Moezel, Duitsland

Bij paling en tong.

Rode wijn:

Amaru Malbec – Argentinië

Vol, zacht en rijk. De Malbec is de trots van Argentinië.

Bij tournedos.

Hopler Blaufrankisch – Burgenland, Oostenrijk

Kersen, frisheid en een mineralige ondertoon.

Ook koel te drinken. Bij kalfsoester en rundercarpaccio.

Chianti Superiore Burchino – Toscane, Italië

Niet te zware wijn, die lichtgekoeld goed te combineren is

met rundercarpaccio, kalfsvlees of een stukje vis van de grill.

Cava:

Vallformosa Brut

Heerlijk fris van smaak, met fijne belletjes.

Dessertwijn:

Muscadet Beaume de Venise – Rhone, Frankrijk

Mooie dessertwijn met heerlijk zoete muskaatsmaak, (0,5l)

maar ook frisse zuren.


Juttersplate

Voor € 17,50 kunt u tussen 17 en 18.30 uur een plate bestellen met wat de Jutter die dag binnen gebracht heeft. Vis, Vlees of Wild met bijpassend garnituur.


 

 

Zeeën van tijd

ADRES

Zeeën van Tijd
Kerkstraat 2
4701 HT Roosendaal
T 0165 769 036

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur
                        zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur